Openbaring Studies


Welkom bij mijn studies over het boek Openbaring!

RevelationVanuit mijn persoonlijke fascinatie, mijn opleiding (zie Teacher) en mijn scriptie heb ik diverse studies rond het boek Openbaring gemaakt. Die wil ik via deze website graag met je delen, zodat het beschikbaar komt voor meer mensen dan alleen mijn leraar en mijn kringleden. Ik ben er nog steeds mee bezig, dus stap voor stap volgen er nog meer studies en schema’s. Ik hoop je hiermee van dienst te zijn in jouw zoektocht naar het beter interpreteren, begrijpen en toepassen van dit zeer bijzondere en erg belangrijke Bijbelboek.

In Christus verbonden,
Teacher

                                                                                                                 

Welcome to my website with studies on the book of Revelation

For the english speeking students among us, I have translated a number of studies in English.

 


Datum : 13 juli 2015
Titel     : 2 Groepen & 2 Bestemmingen
Inhoud : Schema Openbaring in 2 machten – 2 groepen – 2 thema’s – 2 processen – 2 merktekens – 2 bestemmingen

Datum : 19 mei 2013
Titel     : Indeling Openbaring ~ Tekst
Inhoud : een verwerking van de gehele tekst van Openbaring m.b.v. kaders,  inkleuringen, verschillende lettertypen, waardoor de structuur van het boek duidelijker wordt

Datum : 19 mei 2013
Titel      : Indeling Openbaring ~ Uittreksel
Inhoud : een uittreksel en verwerking van de tekst van Openbaring m.b.v. kaders, nummeringen, inkleuringen, verschillende lettertypen, waardoor de structuur van het boek heel duidelijk wordt gemaakt.

Datum : 19 mei 2013
Titel     : Indeling Openbaring ~ Schema
Inhoud : een schematische indeling van het boek, waardoor vooral de chronologie van de gebeurtenissen in Openbaring duidelijk wordt gemaakt (je moet hier even voor zitten om het goed te begrijpen).

Datum : 19 mei 2013
Titel      : Apocalyptische Literatuur
Inhoud : openbaring maakt gebruik van apocalyptische literatuur. Deze studie geeft informatie over de oorsprong en de eigenschappen hiervan. Ook beschrijft deze studie het apocalyptische wereldbeeld van Paulus en de invloed daarvan op zijn brieven.

Datum : 19 mei 2013
Titel      : Literaire genre van Openbaring
Inhoud : wie wil weten hoe Openbaring moet worden uitgelegd, moet eerst weten wat het specifieke literaire genre er van is. Deze studie geeft daar duidelijke informatie over (met dank aan de Studiebijbel).

Datum : 19 mei 2013
Titel     : Hoe lezen we Openbaring?
Inhoud : Dit is een verbreding en verdieping van de vorige studie. Het is een bewerking van het artikel van mijn ETH-leraar Arie Zwiep, ‘Apocalypse Now?’.

Datum : 19 mei 2013
Titel     : Openbaring, ware Profetie?!
Inhoud : Indien Openbaring een profetie is (wat het zelf claimt te zijn), is het dan wel een echte? Er lijken immers voorspellingen te worden gemaakt die niet zijn uitgekomen. Richard Bauckham (Openbaring expert) gaat daar op in.

Datum :
Titel     :
Inhoud :

Datum :
Titel     :
Inhoud :

Datum :
Titel     :
Inhoud :

Datum :
Titel     :
Inhoud :