Diverse Studies


Shalom, beste lezer!

Bijbel in blauwe luchtLeuk dat ik je ook mag verwelkomen op deze pagina bij mijn diverse studies. En als ik schrijf “diverse”, dan bedoel ik ook echt “diverse”. Ze hebben allemaal een eigen thema en een andere reden van schrijven. De enige overeenkomst is dat ze op deze website staan, in afwachting van het moment waarop ze door jou (of iemand anders) worden gedownload en/of gelezen. Dat is ook het doel van deze website, dus dat komt mooi uit ;-)

Zoals de homepagina al aangeeft, is het een website die doorgroeit. De komende weken – maanden – jaren (totdat Jezus komt op de wolken) worden er steeds nieuwe studies aan toegevoegd (naar wat de Heilige Geest mij geeft om te schrijven), tot stichting en opbouw van Gods Koninkrijk (concreet: alle kinderen van Onze Vader).

Wees gezegend door de zegen die ik zelf al heb ontvangen door ze te schrijven!
Teacher on the Tower


Titel     : Pesach Sederviering
Inhoud : een studie (gehouden op psalmzondag in De Spil te Kudelstaart) over de Pesachviering aan de hand van de seder (= orde). Deze versie (er zijn er veel) is een mix van diverse bronnen en vormen.

Titel      : Chronologisch Bijbelleesrooster
Inhoud : Geen thematische indeling van de bijbel op thema of grootte van de boeken / brieven, maar op basis van wanneer het gebeurde. Je leest de psalmen en de Profeten dus gelijktijdig met Koningen en Kronieken (qua OT) en de brieven van Paulus tijdens de gebeurtenissen van het boek Handelingen (qua NT). Zo komt de Bijbel veel meer tot leven en begrijp je het een stuk beter.

Titel     : Thora: Zegen en Vloek
Inhoud : een document in het kader van Huiskring Studies over de Kleine Profeten. Het bestaat uit, ten eerste, het verhaal van een Israëliet die uit Egypte is verlost en nu staat in het Beloofde Land. Hij hoort hoe de Zegen én de Vloek worden uitgesproken over het volk Israël. Ten tweede is het een poging voor ons christenen van vandaag om ons in te kunnen leven in hoe ze dat ervaren hebben. Daarom wordt dit door de Kring zelf gedaan en ondergaan.

Titel     : Bijbel boek Joel
Inhoud : een inleiding naar het Bijbelboek Joel in het kader van Huiskring Studies over de Kleine Profeten. Het bevat de naam, datering, achtergrond, thema, indeling, toepassingen en vragen + antwoorden voor de Kring(leider).

Titel     : Bijbel boek Amos
Inhoud : een inleiding naar het Bijbelboek Amos in het kader van Huiskring Studies over de Kleine Profeten. Het bevat de naam, datering, achtergrond, thema, indeling, toepassingen en vragen + antwoorden voor de Kring(leider).

Titel     : Bijbel boek Obadja
Inhoud : een inleiding naar het Bijbelboek Obadja in het kader van Huiskring Studies over de Kleine Profeten. Het bevat de naam, datering, achtergrond, thema, indeling, toepassingen en vragen + antwoorden voor de Kring(leider).

Titel     : Bijbel boek Maleachi
Inhoud : een inleiding naar het Bijbelboek Maleachi in het kader van Huiskring Studies over de Kleine Profeten. Het bevat de naam, datering, achtergrond, thema, indeling, toepassingen en vragen + antwoorden voor de Kring(leider).

Titel     : De Verbonden van God
Inhoud : een overzicht van de Verbonden die God met de mens (Noach, Abraham, het volk Israël, koning David en de Gemeente) heeft gemaakt.

Titel     : Bijbelboek Esther
Inhoud : een studie over het Esther, gebaseerd op een preek en toneelstuk over dit boek.

Titel     :
Inhoud :

Titel     :
Inhoud :