Mijn Toneelstukken


Hoi!

3- Botsing Jan en RubenBen je gewoon nieuwsgierig naar wat er hier te vinden is, of ben je echt op zoek naar een toneelstuk? Hoe dan ook ben je hier (hopelijk) op de goede plek. Hieronder staan namelijk enkele toneelstukken (korte beschrijving + complete tekst) die ik heb geschreven, geregisseerd en zijn opgevoerd in mijn gemeenten (CAMA Amstelveen en CAMA Aalsmeer). Ik zet ze hier op het web, zodat ze wellicht ook in jouw gemeente opgevoerd kunnen worden. Klik en kijk, bid en beoordeel, en laat het mij weten als je het wilt gaan doen. Dan kan ik je namelijk nog andere documenten mailen die je kunnen helpen bij het oefenen en het spelen.

Je zou je trouwens kunnen afvragen: wat doen toneelstukken op een site met studies? Mijn antwoord daarop is dat het toneelstukken zijn met een Bijbelse boodschap. Ook bij het schrijven van toneelstukken ben en blijf ik een Teacher on the Tower. Hierbij probeer ik altijd wel om een combinatie te maken van humor en ‘inhoud’. Het is dan ook wel erg fijn dat God een zeer humoristische God is, want Hij is de grote Inspirator achter elk toneelstuk wat ik heb geschreven.

Omdat God mij deze Gave gegeven heeft en Hij mij blijft inspireren, heb ik zo het idee dat er in de toekomst nog wel meer toneelstukken worden toegevoegd aan deze site. Als je af en toe hier komt kijken, zul je merken of ik gelijk heb.

Tot ziens / mails,
Teacher on the Tower


Titel: Geloof jij het?
Beschrijving: Een groepje leerlingen krijgen van hun lerares de opdracht mee om van het oude bekende kerstverhaal een creatieve, moderne vertelling te maken voor hun eigen leeftijdsgenoten. Twee leerlingen, de een kritisch naar het geloof en de ander een jonge christen, worden snel daarna op een onverklaarbare wijze naar de tijd en plaats van het kerstverhaal vervoerd. Zo worden ze getuigen van belangrijke gebeurtenissen van dat Bijbelse verhaal. Maar geloven ze hun eigen ogen? En wie gelooft hun verhaal? Geloof jij het?
Lengte: ± 45 minuten
Uitvoering: Kerstdienst

Titel: Geschikt voor de Koning
Beschrijving: Ruben is een vervloekte herdersjongen. Hij kan niet kan praten en heeft geen ouders meer. Hij wordt alleen geliefd door zijn pleegmoeder, maar gehaat, veracht en afgewezen door de rest van de groep herders. Van zijn moeder krijgt hij een doek die hij aan de nieuwe koning moet geven. Maar wie en waar is die koning? En welke koning wil er nu een doek van zo´n simpele, stomme herdersjongen? Het jonge meisje Maria krijgt van een engel te horen dat ze zwanger zal worden van de Messias. Met haar verloofde reist ze, hoogzwanger, naar Bethlehem. Zal er daar een plaats voor haar en de baby zijn in de herberg. Zal zij goed voor hem kunnen zorgen? Deborah is de dochter van de herbergier in Bethlehem. Haar vader is vast overtuigd van de komst van de Messias, maar zij heeft daar ernstige twijfels over. Wie heeft er gelijk? Drie jongeren, drie verschillende levens, verbonden door één Messias in één verhaal.
Lengte: ± 45 minuten
Uitvoering: Kerstdienst

Titel: Bidden = praten
Beschrijving: Een kort toneelstuk als illustratie bij een preek over gebed.
Een vrouw heeft enkele telefoongesprekken met familieleden, haar man, dochter, moeder en Hemelse Vader. Doordat elk gesprek hetzelfde klinkt, wordt aan het einde van de gesprekken pas duidelijk dat ze met God gesproken heeft, net zoals ze sprak met haar familieleden, en wordt de clou van het toneelstukje duidelijk: bidden = gewoon praten met God.
Lengte: ± 5 – 7 minuten
Uitvoering: illustratie bij preek

Titel: Klaar voor de start?!
Beschrijving: 4 atleten staan klaar voor de start van de wedstrijd, maar de starter wordt steeds verhinderd om hen weg te schieten, doordat er telkens iets aan de hand is bij de atleten. De eerste atleet wordt steeds afgeleid door zijn mobiel, de tweede door andere activiteiten die hij nog wil doen, de derde wordt verhinderd door een last die hij draagt. De vierde atleet geeft goed advies aan de anderen. Staar er iemand wel klaar voor de start?
Bijbels kader: Matteüs 8:18-22 / Lukas 9:57-63 (volgen van Jezus) en Matteüs 13 / Lukas 8 (gelijkenis zaaier)
Lengte: ± 10 – 15 minuten
Uitvoering: Startzondag kerkseizoen of als illustratie bij de preek

Titel: Waar ga je voor?
Beschrijving: Een ‘gesprek’ tussen Christen en Voetballer over waar ze voor gaan en waar ze voor staan. Ze praten in het begin volledig langs elkaar heen, tot dat Christen snapt waar Voetballer staat in het leven, wat voor hem belangrijk is. Dan sluit Christen aan bij de belevingswereld van Voetballer en maakt hij de brug naar de persoon van Jezus.
Lengte: ± 10 minuten
Uitvoering: Startzondag kerkseizoen of als illustratie bij de preek

Titel: 
Beschrijving: 
Lengte: 
Uitvoering: