Te kwader trouw


Beste bezoeker van mijn website,

Te Kwader TrouwHeel graag wil ik je hier wat vertellen over de toneelgroep waar ik deel van uitmaak en het toneelstuk wat wij graag willen opvoeren in verschillende gemeenten.

De toneelgroep heet ‘Zout’ en heeft in de afgelopen 10 jaar diverse toneelstukken opgevoerd (met gemiddelde lengte van zo’n half uur) met steeds de combinatie van humor en een serieuze christelijke boodschap. ‘Zout’ is interkerkelijk, maar heeft als thuisbasis de CAMA Gemeente Amstelveen. Het bestaat nu uit 4 spelers, een schrijver en een regisseur.

De eerste toneelstukken werden slechts één keer opgevoerd, maar hoe verder we als groep groeiden in kwaliteit en ervaring, hoe meer reacties we kregen dat het eigenlijk erg jammer is dat ze niet ook in andere gemeenten worden opgevoerd.

Met het toneelstuk wat ik hierbij onder je aandacht breng is dat nu juist de bedoeling. Het is getiteld ‘Te Kwader trouw’ en is gebaseerd op het bekende boek van C.S. Lewis, ‘Brieven uit de hel’. Het geeft een zeer treffend en herkenbaar beeld van de vaak onzichtbare, maar desondanks zeer reële geestelijke strijd die dagelijks wordt gestreden. Het is dus duidelijk serieus van aard, maar bevat zeker ook weer de nodige humor.

Hier volgt een korte beschrijving van de inhoud:

Oom Malafide en zijn neefje Perfide doen er alles aan om de mens Chris van de ‘tegenstander’ weg te houden. Ze halen alle hen bekende trucs uit de doos van verleiding, misleiding en afleiding, en zijn daarbij tot alles in staat! Zullen zij hun doel bereiken? Wat doet de ‘tegenstander’?

Het duurt 25 tot 30 minuten en kan in plaats van een preek worden gedaan of worden aangevuld met een mini-preek. Dit hebben we al gedaan in de volgende gemeenten:

 • CAMA Gemeente Amstelveen
 • Aalsmeerse CAMA gemeente (ACG)
 • Evangelische Kringgemeente ‘De Vriendschap’ (EKV) in Alkmaar
 • ABC gemeente ‘De Zuidplas’ te Zevenhuizen.
 • Pinkstergemeente de ‘Life Builders’ in Hoorn
 • Evangelische Gemeente ‘De Verandering’
 • CAMA Parousia Gemeente Boskoop
 • CAMA Parousia Gemeente Gouda
 • Evangelische Gemeente Leusden

Graag voeg ik jouw gemeente toe aan deze rij ;-)

Indien je al enthousiast bent geworden en ons meteen wilt boeken, of indien je nog diverse vragen hebt en meer informatie wil, reageer even en laat mij weten wat je wensen zijn. Ik neem dan z.s.m. weer contact  met je op. Ik zie je bericht tegemoet!

Shalom,
Teacher on the Tower

P.S. Hieronder kun je lezen hoe er door verschillende kijkers op gereageerd is.

3 Reacties op Te kwader trouw

 • Dave Wijker schreef:

  Op 22 september werd ‘Te Kwader Trouw’ door toneelgroep Zout opgevoerd in onze gemeente ‘de Verandering’. Een stuk dat uitstekend geschikt is om eens op een andere manier dan in een preek aan het denken gezet te worden over geestelijke strijd. Ook voor buitenkerkelijke bezoekers is het volgens mij helder waar het om gaat. Veel humor.

 • Toneelgroep Zout was op zondag 26 oktober 2014 bij ons op bezoek in Leusden. We hebben enorm genoten van leuke en frisse manier van optreden. In een lekker hedentijdse jasje (letterlijk en figuurlijk). Te Kwader Trouw zette in een half uur een realiteit neer die ik in nog geen vier preken naar voren zou kunnen brengen. Tot onze verbeelding sprekend en bijbels helder. We hadden enkele niet-kerkelijken en ook zij konden de boodschap helemaal volgen! Complimenten aan de groep!

 • Arno Post schreef:

  He Werner,
  Ik ben echt onder de indruk van jouw creatieve bijdrage aan de zondagmorgendienst in onze gemeente! Zowel het toneelstuk als ook de indrukwekkende vertolking van de hele Openbaringbrief waren boeiend, inspirerend en onder jouw rustige leiding heel raak getroffen. Ik kan de opzet van deze beide bijdragen van harte aanbevelen voor de evangelische gemeenten. Uiteraard is er best wat voorbereiding en afstemming nodig, maar dan is het een waardevolle en unieke bijdrage. Het zou natuurlijk ook op een kring of voor de jeugdgroep heel mooi zijn.
  Dus voor wie dit leest: van harte aanbevolen!
  Arno Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>