Iemand die je begrijpt

IEMAND DIE JE BEGRIJPT


Een boer had enkele jonge hondjes die hij nog moest verkopen. Hij schilderde een advertentie op een bord met: 4 puppies te koop en zette dit aan het begin van zijn erf aan de kant. Net toen hij de laatste spijker in het bord sloeg werd hij aan zijn overal getrokken. Hij keek naar beneden in de ogen van een kleine jongen.

“Meneer” zei de jongen, “Ik wil graag één van uw puppies kopen”.

“Nou”, zei de boer, terwijl hij met zijn hand achter in zijn nek wreef, “deze puppies hebben hele goede ouders nodig en kosten aardig wat geld”.

De jongen liet voor een moment zijn hoofd hangen. Toen reikte hij diep in zijn broekzakken, haalde een handvol kleingeld voor de dag en liet het aan de boer zien. “Ik heb 3 euro en 65 cent. Is dat genoeg om te kijken?” “Zeker”, zei de boer en hij floot een deuntje. “Dolly”, riep hij.

Uit het hondenhok en over het erf rende Dolly naar de boer toe, gevolgd door vier kleine bolletjes wol. De kleine jongen drukte zijn gezicht tegen het hek. Zijn ogen straalden van verrukking. Terwijl de kleine hondjes naar het hek toe kwamen rennen, zag de jongen nog iets bewegen in het hondenhok.

Langzaam verscheen er nog een bolletje wol, maar deze was zichtbaar kleiner dan de andere hondjes. Op zijn achterpootjes gleed het bolletje het hok uit en op een wat onhandige wijze begon het hondje vooruit naar het hek te hobbelen, terwijl het zijn best deed om de andere hondjes bij te houden.

“Díe wil ik hebben”, zei de kleine jongen meteen, terwijl hij naar het waggelende hondje wees. De boer knielde naast de jongen neer en zei: “Jongen, je wilt dat hondje echt niet. Het zal nooit in staat zijn om te rennen of te spelen zoals de andere hondjes kunnen”.

Toen deed de jongen een stap naar achteren, reikte naar beneden en begon een broekspijp op te rollen. Terwijl hij dit deed werd een stalen beugel zichtbaar aan beide zijden van het been van de jongen, die vastgemaakt zaten aan zijn speciaal gemaakte schoen.

De boer aankijkend zei hij: “Weet u meneer, ik kan zelf ook niet zo goed rennen en hij heeft iemand nodig die hem begrijpt”. Met tranen in zijn ogen reikte de boer naar beneden en pakte de kleine puppie op. Hij hield het heel voorzichtig vast toen hij de puppie aan de jongen gaf. “Hoeveel kost het?” vroeg de kleine jongen. “Niets, het is gratis”, zei de boer. “Er is geen prijs voor liefde”.

De wereld is vol van mensen die iemand nodig hebben die ze begrijpt.

Voor iedereen is die iemand Jezus

Hij werd mens en werd zo bekend met al onze ellende, angst, verdriet, zonden, schaamte, afwijzing, pijn, teleurstelling, twijfel, eenzaamheid, beperkingen, enz., enz. Hij nam het zelfs allemaal op zich, in zich, en stierf daardoor de gruwelijke dood aan het kruis. Hij kent en begrijpt onze diepste emoties en verlangens. Hij weet daardoor ook exact wat we nodig hebben, wanneer we dat nodig hebben. En hij geeft het op de juiste manier en de juiste tijd. Want Hij houdt van ons, ontzettend veel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>